Max Verstappen fizetése és vagyona

Max Verstappen fizetése és vagyona

Celebrity Net Worth szerint a Red Bull versenyzője a második legjobban fizetett Forma-1-es pilóta a világon. Max verstappen fizetése 20 millió font (8,7 milliárd forint) volt a 2022-es Forma-1-es szezonban. A Motortsport Tickets szerint fizetését csak Lewis Hamilton szárnyalta túl, a 32 millió fontos keresetével.

Sok profi versenyzőnek, például Verstappennek, nem ez a hihetetlen fizetés az egyetlen bevételi forma. Max Verstappen nem lesz rajongója az FIA fejlesztésének, mivel a változtatást jóváhagyták. Jelenleg számos márka támogatja, és a The Sports Lite szerint nagyjából 1 millió dollárt visz haza csak az ő támogatásaiból.

Vásárlásai során Verstappen állítólag nem mástól, mint Sir Richard Bransontól vett magánrepülőt 12 millió fontért (5 milliárd forint) 2020-ban. A meredek árcédulán kívül a repülőgép karbantartása is nagyjából évi 1 millió fontba kerül, beleértve a fedélzeti bár feltöltését is.

Míg generációjából mások nehezen találnak megfizethető bérelhető lakásokat vagy garzonokat, Verstappen állítólag egy 13 millió font (5,5 milliárd forint) értékű penthouse-t bérel Monte Carlóban, és az adókedvezmények miatt hevesen tagadta, hogy a környéken telepedjen le.

2021-ben szerezte meg első világbajnoki győzelmét, amivel Max Verstappen vagyona 12 millió fonttal gyarapodott, bár ezt általában szerződések és szponzori lehetőségek révén fizetik ki a Forma-1-ben.

A Red Bull versenyzője egy Ferrari Monza SP2-t is vásárolt annak ellenére, hogy csapata versenytársa volt. 2021-ben a Forma-1 felső határt is bevezetett a csapatok kiadásaiban, hogy kiegyenlítse a játékteret a magas és az alacsony költségvetésű csapatok között. A szervezet a pilóták fizetésének felső határát is fontolgatja, amit Verstappen hangosan ellenzett, és azt szorgalmazta, hogy a sportág népszerűségének növekedésével a résztvevők részesüljenek.